بعد از سیل عظیم و مخربی که در فروردین‌ماه 1398  استان‌های غربی کشور را درگیر کرد پیشنهاد زیر که در تعامل فکری با دوست و سرور عزیزم آقای مظفر جراحی شکل گرفته بود را  برای بسیاری از مقامات بالای دولت ارسال نمودم اما مورد توجه قرار نگرفت برای ثبت در تاریخ اینجا می‌گذارم

 

پیشنهادی برای بازسازی مناطق سیل‌زده و جبران آثار ناشی از سیل

ابعاد سیل ویرانگری که در یک ماه اخیر کشور را درگیر کرده است بسیار وسیع است. جمعیت زیادی در چند استان بی‌خانمان شده‌ و خصوصا فعالین در بخش کشاورزی و دامی معیشت خود را نیز از دست داده‌اند همچنین بسیاری از زیرساخت‌ها تخریب شده است. مقابله با آثار و تبعات چنین بلایای طبیعی و غیرقابل پیش‌بینی با چنین ابعاد گسترده‌ای، خارج از توان اغلب قریب به اتفاق دولت‌های جهان است.

بازسازی تخریب‌های سیل و برگرداندن وضعیت مناطق سیل زده به شرایط قبل از سیل یک مساله انسانی و فراتر از مسائل ی است و اگر این بازسازی صورت نگیرد عده زیادی از انسانها درگیر آوارگی و فقر خواهند شد.

ایران در شرایط فعلی تحت تحریم‌های غیرقانونی و ضد انسانی قراردارد و خصوصا تحت این شرایط به سادگی قادر به بازگرداندن وضعیت مردم بلا دیده به وضعیت اولیه نخواهد بود ولذا حداقل اصول انسانی و حقوق بشر ایجاب می‌کند که بازسازی آثار ناشی از سیل و بازگرداندن شرایط مناطق سیل زده به وضعیت اولیه از شمول تحریم‌ها خارج شود. ولذا در این باره باید سازوکار مشخص وخاصی در سطح بین‌المللی تمهید و فراهم گردد که بتوان خارج از شمول تحریم‌ها نسبت به جبران خسارات سیل و بازسازی مناطق سیل‌زده و برگرداندن وضعیت به قبل، اقدام نمود.

یک راه‌کار می‌تواند این باشد که یک کنسرسیوم بین‌المللی متشکل از شرکت‌هائی از بخش خصوصی ایران و نیز از شرکت‌های چینی و اروپائی تشکیل شود. این کنسرسیوم در اولین اقدام زیر نظر یک ناظر بین‌المللی که سازمان ملل تعیین می‌کند، تمام آسیب‌های ناشی از سیل را فهرست برداری نموده و گزارش کاملی از خرابی‌ها تهیه و هزینه بازسازی را برآورد نماید. در مرحله بعد اجازه ویژه‌ای از مراجع کنترل‌کننده تحریم‌ها توسط این کنسرسیوم در محدوده بازسازی خرابی‌های ناشی از سیل (با توجه به هزینه و برنامه زمانی بازسازی)، اخذ شود که میزان مشخصی از صادرات نفت‌خام و میعانات‌گازی تولیدی کشور خارج از تحریم و محدودیت‌های تحریم در اختیار این کنسرسیوم قرار گیرد که درآمد حاصل از آن توسط این کنسرسیوم و تحت نظارت نماینده سازمان ملل اختصاصا صرف بازسازی مناطق سیل‌زده و آثار ناشی از سیل شود. همچنین این کنسرسیوم می‌تواند کمک‌های بین‌المللی را نیز به همین منظور جذب کند.

پیگیری اولیه این پیشنهاد می‌تواند با حمایت دولت و وزارت امور خارجه توسط یک نهاد غیردولتی یا NGO صورت گیرد.

اگر چنین سازوکاری کاملا در جهت مسائل انسانی و فراتر از روندهای ی طراحی شود مخالفت با آن توسط امریکائی‌ها یا هر دولت یا نهاد بین‌المللی دیگری دشوار خواهد بود و در صورت بروز نیز چهره غیرانسانی مخالفت کننده را آشکارتر خواهد نمود.

طبیعتا طراحی سازوکار مناسب و بی‌طرف، نیاز به بحث و بررسی‌های دقیق‌تر وبیشتر توسط یک تیم متخصص متشکل از تخصص‌های مختلف مورد نیاز دارد که باید سریعا انجام پذیرد. نرم‌های بین‌المللی که در مورد این‌گونه بلایای طبیعی و مقابله با آن وجود دارد نیز می‌تواند توسط این تیم مورد بررسی قرارگیرد.


وقت شادی شد چو بشکستند بند

با سرمایه انسانی صنعت نفت چه کرده ایم؟(مصاحبه با نسیم آنلاین)

کنار گذاشتن کارت سوخت کار غلطی بود (مصاحبه با اعتماد آنلاین)

سیل ,بازسازی ,یک ,بین‌المللی ,کنسرسیوم ,ناشی ,از سیل ,ناشی از ,این کنسرسیوم ,سیل‌زده و ,آثار ناشی ,بازسازی مناطق سیل‌زده ,برای بازسازی مناطق

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

احمد رضا طاهری گردشگری و سفر به تمام مناطق دنیا گردشگری و بومگردی مقالات عمومی فروشگاه ابزار آلات دستی و برقی اجاره خانه در ترکیه مصطفی نجم آبادی - روانشناس قزوین دانلود سریال عقاب سرخ مجمع انصار ولایت البرز Grimm